KLASSIEKERS VAN CASTELIJN

Castelijn Meubelindustrie BV ontwikkelt en produceert sinds 1958 modern vormgegeven meubelen voor de kantoor en particulieren markt. Vele moderne ontwerpen van toen zijn de klassiekers van nu. Op deze pagina vindt u een aantal van die klassiekers die door de jaren heen door Castelijn op de markt zijn gebracht.

 

KASTEN-K (1966)

Hier ziet u een voorbeeld van een aanbouwkastsysteem dat in de jaren 60 door Wim Wilson is ontworpen en dat in verschillende hoogtematen leverbaar was.

Kasten-K, klassieker van Castelijn
   

Collectie-K, klassieker Castelijn

COLLECTIE-K (1966)

Het eerste bureau dat Castelijn ooit produceerde was dit model, ontworpen door Wim Wilson. Dit bureau was uitgevoerd in het voor die tijd revolutionaire Duropal HPL plaat in de kleur wit.

   

KASTEN-KTP (1969)

De strakke vormgeving met dikke bladen werd in de collectie KTP van Wim Wilson doorgezet. Kenmerkend waren de vierkante poten op de hoeken van de tafels.

Collectie-KTP, klassieker Castelijn
   

Collectie-KT, klassieker Castelijn

COLLECTIE-K (1969)

De collectie KT, eveneens van Wim Wilson, was gelijk aan de collecti KTP, echter met de tafels op wangen.

   

STRIPSTOEL (1974)

De stripstoel SC, een ontwerp van Gijs Bakker, is oprecht een klassieker te noemen. De techniek van gebogen gelamineerd hout in dergelijke nauwkeurige vormen was voor die tijd revolutionair. Van deze stoelen zijn er ongeveer 11.000 zonder en 1.000 met armleggers geproduceerd.

Stripstoel, klassieker van Castelijn
   

Kinderstoel-JA, klassieker van Castelijn

KINDERSTOEL-JA (1975)

De kinderstoel JA, een ontwerp van Gijs Bakker, komt uit een serie van meerdere stoelen en fauteuils van massief zwart essen met een zitting en rugleuning van zwarte autogordelband.

   

VOUWFAUTEUIL (1976)

Een ander revolutionair ontwerp was de vouwfauteuil VF van Gijs Bakker. Deze fauteuil had een gebogen houten constructie en werd geleverd met gevlochten autogordelband, webbing of een gestoffeerde hoes. Deze fauteuil kon tot een plat pakket worden "opgevouwen"

Vouwfauteuil-VF, klassieker van Castelijn
   

Levi's chair, klassieker Castelijn

LEVI'S CHAIR (1972)

Geïnspireerd op de spijkerbroek, uitgevoerd in spijkerstof, oranje stiksels en buisframe en met een heuse "kontzak" als lectuurberging, werd vanaf 1972 de Levi's Chair naar ontwerp van Gijs Bakker geproduceerd.

   

TAFELSYSTEEM (1978)

Het tafelsysteem TZB, waarbij de tafelpoten en zittingen in één gebogen buisconstructie werden gecombineerd, was de perfecte oplossing voor veel aula's, kantines en bedrijfsrestaurants.

Tafelsysteem TZB, klassieker Castelijn
   

Stoel-DC, klassieker Castelijn

STOEL-DC (1978)

Vooruitlopend op de strakke vormgeving van de jaren 80, ontwierp Dick Spierenburg in 1978 de strakke schuine eetkamerstoel DC.

   

KITE TAFEL & STOEL SF (1981)

De Kitetafel of Vliegertafel, naar ontwerp van Louk Straver, had een bladvorm als een vlieger. De wang en de poot staken door het blad heen. De eetkamerstoel SF was een ontwerp van Piere Mazairac en Karel Boonzaaijer.

Kite tafel en stoel SF, klassieker Castelijn
   

Collectie Galileo, klassieker Castelijn

COLLECTIE - GALILEO (1989)

De strakke lijnen en scherpe vouwen waren de kenmerken van de collectie Galileo die door Ton Horsten en Peter de Graaf werd ontworpen. Deze collectie combineerde metallic lak onderstellen met glazen bladen.

   

THUISWERKKAST-TWK (1997)

De thuiswerkkast naar ontwerp van Marieke en Coen Castelijn was een slimme oplossing waarbij met een compleet kantoor in de hoek van de woonkamer kwijt kon.

Tuiswerkkast TWK, klassieker Castelijn
Castelijn facebook logo

Castelijn Meubelindustrie BV
De Lasso Zuid 25
2371 EV Roelofarendsveen
tel: 071-3310467
e-mail: info@castelijn.nl

castelijn
DE MAKERS VAN DESIGN