Castelijn, een verantwoorde keuze!

Gevestigd en opgegroeid midden in het Groene Hart van Nederland, staat bij Castelijn Meubelindustrie BV het milieu en duurzaam produceren hoog in het vaandel. Aangezien wij het grootste deel van de grondstoffen (hout fineer, massief hout en houtproducten) te danken hebben aan de natuur, dragen wij deze vanzelfsprekend een zeer warm hart toe.

boom
   

karton

Duurzaam produceren is dan ook voor Castelijn Meubelindustrie geen modeverschijnsel, maar een proces dat vanaf de oprichting in 1958 continue onze aandacht heeft.
Hieronder vindt u een kleine greep uit de maatregelen die Castelijn hanteert op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Zo werkt Castelijn uiteraard met hout uit duurzaam beheerde bossen zoals hout met het FSC of PEFC keurmerk.
   

In de productie worden de afvalstromen strikt gescheiden, waarbij het houtafval wordt hergebruikt in een moderne houtverbrandingsinstallatie. Hiermee wordt de gehele fabriek, de fineerpersen, de droogruimte, de kantoren en de toonkamer verwarmd en is het verbruik van fossiele brandstoffen gereduceerd tot nul.

hout recycling hout recycling
   

machine cyclomix computer

* Lijmen zijn water gedragen, dus oplosmiddelvrij. * Schoonmaakwater van lijmwals wordt gezuiverd tot lijmvrij afvalwater. * Grondlaklagen worden 100% oplosmiddelvrij met UV-lakken aangebracht. * Standaard lakkleuren worden met een Cyclomix computer aangemaakt, waardoor lakresten tot een minimum worden beperkt. * Verdunning uit lakresten wordt teruggewonnen en hergebruikt.
   

Castelijn produceert alle onderdelen in Nederland, dichtbij de eindgebruikers, waardoor het transport wordt beperkt. Verpakkingsmateriaal wordt gerecycled, of meubilair wordt met herbruikbare pakdekens vervoerd.

Als u dus kiest voor Castelijn, is dat een verantwoorde keuze en draagt ook ú bij aan een stukje natuurbehoud!

karton recycling meubilair vervoeren in pakdekens
Castelijn facebook logo

Castelijn Meubelindustrie BV
De Lasso Zuid 25
2371 EV Roelofarendsveen
tel: 071-3310467
e-mail: info@castelijn.nl

castelijn
DE MAKERS VAN DESIGN